Notícies:Red ADL Valencia

Webinar Cooperativisme del segle XXI

06 abr 2021
Esdeveniment on line gratuït que tindrà lloc el pròxim 15/04/2021

 

Les cooperatives van sorgir per iniciativa dels agricultors i ramaders per a agrupar-se. En el seu naixement van ser la clau per a dinamitzar les explotacions dels socis. Van sorgir com a forma d'autodefensa, per a organitzar-se en estructures més potents i tenir major poder de negociació a l'hora de defensar els seus productes en el mercat. Aquest moviment va donar lloc a estructures que van aconseguir afegir valor agregat i potenciar el desenvolupament del sector agroalimentari.

Actualment moltes d'aquestes cooperatives compten amb estructures de comercialització consolidades i gestionen volums de producció i facturació considerables. Han aconseguit les cooperatives tot el seu potencial? La realitat ens trasllada que aquest model a vegades no està donant els resultats desitjats, en gran part per l'absència de relleu generacional entre la seua base social i en la direcció d'aquestes.

Davant aquest escenari volem plantejar-nos si aquesta tendència es pot reconduir, per a això ens agradaria esclarir el rol que poden tenir les cooperatives actualment per a impulsar i potenciar el desenvolupament de les explotacions dels agricultors més joves.

Per a això, proposem un debat amb líders de cooperatives als quals els demanarem que compartisquen la seua experiència i la seua opinió sobre les problemàtiques i solucions que troben en el seu dia a dia en la seua cooperativa, i la seua percepció sobre les accions a prendre en el present per a tenir un futur en el sector
agroalimentari.

El webinar ‘Cooperativisme del segle XXI’, organitzat per Cajamar i el Grup Operatiu Innolad, tindrà lloc el dijous 15 d'abril a les 17 hores.

Programa

17.00 h Benvinguda i presentació de la jornada
Roberto García Torrente. Subdirector general d'Innovació Agroalimentària de Cajamar

17.20 h. Taula redona
Modera: Roberto García Torrente

 

  • S.A.T. TROPS. Enrique Colilles. Director general
  • BODEGAS MARTÍN CÓDAX. Juan Vázquez. Director general
  • CABASC SCA Cooperativa Agrícola. Jorge Silva. Director general
  • COBATUR. Teresa Cervera. Consejera
  • COOPERATIVA CAMP D’IVARS D’URGELL I SECC. DE CRÈDIT, SCCL. Ramona Mota. Consejera e interventora de cuentas

18.20 h. Missatges i conclusions

José María García Alvarez-Coque. Universitat Politècnica de València

18.30 h. Fi de la jornada

 

És necessària inscripció prèvia a través del següent formulari online.

Més informació en els telèfons 963 973 376 / 950 979 974.