Notícies:Red ADL Valencia

Acelera pyme. Protegeix les comunicacions del teu negoci amb el Kit Digital

17 mar 2023
Portàtils, mòbils, connexió wifi… Totes aquestes tecnologies ens ajuden a comunicar-nos de manera immediata i efectiva. Però, sabem com protegir-les d'algun ciber atac? Descobreix en aquest post com protegir les dades de la teua pime i aconseguir totes les teues comunicacions siguen segures.

L'ús de dispositius mòbils augmenta la productivitat i facilita la mobilitat en el treball, però és important tindre en compte algunes mesures per a evitar qualsevol pèrdua d'informació. Actualment, existeixen solucions per a establir perímetres de seguretat i per a evitar accessos no “benvinguts” o atacs externs.

Per exemple, per als entorns d'internet es precisa tant una seguretat específica del sistema com una seguretat específica de les aplicacions. No obstant això, el moviment d'informació confidencial a través de la connexió d'internet augmenta la necessitat de desenvolupar solucions de seguretat més sòlides encara. Per a combatre aquests riscos, és important implantar mesures que protegisquen la transmissió de dades mentre es navega per la xarxa.

 

Principals riscos de no protegir les connexions i comunicacions dels nostres dispositius

Les dades constitueixen una de les fonts d'informació que posseeixen les empreses, per això és de vital importància protegir-los. Disposar de solucions de comunicació segura és necessari per a previndre la fugida d'informació i minimitzar efectes com els següents:

 1. Accés d'usuaris no autoritzats

Si no es disposen de sistemes de protecció adequats, usuaris no autoritzats podran accedir a recursos i dades que no els pertanyen, interrompent la confidencialitat de les dades.

2. Alteració de dades i recursos

 Els recursos, dades i informació confidencials de l'empresa podran seran alterats, robats o fins i tot destruïts per usuaris no autoritzats.

3. Falta de disponibilitat

La disponibilitat de les dades també es pot veure afectada, interrompent el bon funcionament i l'accés als recursos quan siga necessari.

Una vegada detectats els riscos més comuns als quals s'exposa la informació, és important aconseguir una protecció segura.

 

Com aconseguir una connexió i comunicacions més segures?

És necessari aplicar sistemes de protecció, així com emprar mecanismes que permeten la comunicació segura mentre usem qualsevol dispositiu mòbil. D'altra banda, també és important emprar canals segurs, com, per exemple, xarxes virtuals privades (VPN), i evitar l'ús de xarxes públiques, de les quals es desconeix la seua gestió.

Per a protegir aquests elements i minimitzar l'exposició pots prendre les següents mesures:

 1. Utilitzar certificats digitals per a SSL: proporcionen el principi bàsic per a utilitzar la capa de *sockets segura (SSL) i representen un dels mitjans d'autenticació més potent.
 2. Xarxes privades virtuals (VPN) per a protegir les comunicacions privades: aquesta extensió de la intranet d'una companyia ajuda al fet que les comunicacions siguen de manera privada i segura dins de l'organització.
 3. Instal·lació de tallafocs o firewall: sistemes de seguretat programari o maquinari que limiten el flux de trànsit sobre la base d'un conjunt de normes i criteris prèviament establits.
 4. Control P2P (peer-to-peer): funcionalitats que serveixen per a controlar el trànsit a través de xarxes P2P. Controlen el tipus d'informació restringida, impedint l'accés a uns certs usuaris.
 5. UTM Appliance (Unified Threat Management): aquests dispositius de seguretat proporcionen funcions integrades entre les quals destaquen: anti-virus, anti-spam, filtrat de continguts, prevenció de fugida d'informació… entre altres.

Quins serveis del Kit Digital t'ajudaran al fet que aconseguisques que les teues comunicacions siguen segures?

El Programa Kit Digital ofereix una ajuda de fins a 6.000€ per a pimes i autònoms amb l'objectiu que aconseguisques disposar de seguretat en les connexions entre els dispositius dels teus empleats i l'empresa.  La quantia d'aquesta ajuda es divideix segons el nombre d'empleats que tinga la teua pime:

 • 0 < 3 empleats: 125€/usuari (fins a 2 usuaris)
 • 3 < 9 empleats: 125€/usuari (fins a 9 usuaris)
 • 10 < 50 empleats: 125€/usuari (fins a 48 usuaris)


Així mateix, entre les funcionalitats i serveis d'aquesta solució, destaquen:

 1. SSL: disposició d'un protocol de capa de sockets segurs.
 2. Xifratge d'extrem a extrem: per a previndre possibles atacs, tindràs les comunicacions xifrades durant tot el recorregut.
 3. Control d'accés: possibilitat de permetre la connexió a la teua xarxa privada única en exclusiva a aquells dispositius autoritzats per tu.
 4. Configuració inicial i actualitzacions de seguretat: configuració inicial perquè pugues usar-ho correctament, amb actualitzacions de signatures de malware, entre altres.


Ja coneixes la importància de les comunicacions segures per a la teua pime i com començar a fer-ho.

Si estàs pensant a implementar polítiques de seguretat, dissenyades i adaptades per a la teua organització, no dubtes a consultar les solucions del Kit Digital i sol·licitar el bo digital!