Notícies:Red ADL Valencia

Informe: Aprenentatges de qualitat i eficaces: la Comissió fa balanç dels avanços dels Estats membres

15 sep 2021
La Comissió Europea ha publicat un informe en el qual s'analitza com els Estats membres de la UE estan posant en pràctica el Marc europeu per a la qualitat i l'eficàcia dels aprenentatges.

Resultats clau

Tres anys després de la implementació de la Recomanació del Consell de 2018 sobre un marc europeu per a la qualitat i l'aprenentatge efectiu , l'informe de la Comissió mostra que els set criteris sobre condicions d'aprenentatge i treball estan vigents en la majoria dels Estats membres, mentre que es necessiten més avanços en la implementació els 7 criteris sobre condicions marc .

L'informe confirma que el Marc continua sent pertinent i actualitzat , i que continua sent un instrument clau per a millorar la qualitat i eficàcia dels aprenentatges a la UE.

L'informe també indica que el Marc fa costat als Estats membres en una millora progressiva i contínua dels seus programes d'aprenentatge, inclosos els criteris que ja estaven parcialment en vigor en 2018.

L'informe inclou fitxes de països amb una avaluació de la situació i els avanços en cada Estat membre.

El comissionat d'Ocupació i Drets Socials, Nicolas Schmit , va dir: “Els aprenentatges de qualitat poden marcar una gran diferència per a ajudar les persones a ingressar al mercat laboral. Proporcionen a les persones experiència i habilitats laborals reals, convertint-se en la via ràpida cap a l'ocupació. Són un pont cap a l'ocupació. Alé a tots els Estats membres al fet que continuen treballant àrduament per a donar vida al Marc Europeu d'Aprenentatges de Qualitat i Eficaces, de manera que proporcionem a les persones les habilitats que necessiten per a assegurar una ocupació de qualitat ”.

Fons

Els aprenentatges són una forma eficaç d'aprenentatge basat en el treball en l'educació i formació professionals que faciliten la transició de l'educació i la formació al treball. Amb la finalitat de garantir que els aprenentatges siguen beneficiosos tant per als aprenents com per als ocupadors, els Estats membres de la UE van acordar un Marc europeu per a aprenentatges de qualitat i efectius (EFQEA) en 2018.

La Recomanació del Consell sobre EFQEA defineix 14 criteris de qualitat: 7 sobre condicions d'aprenentatge i treball i 7 sobre condicions marc.

La Comissió continua fent costat als Estats membres en la implementació del Marc i, en general, a la comunitat d'aprenentes en general per a millorar l'oferta, la qualitat i la imatge dels aprenentatges, així com la mobilitat dels aprenents, també a través de l'Aliança Europea per a l'Aprenentatge i l'Aprenentatge. Serveis de suport .

Document

Document de treball dels serveis de la Comissió: Posada en pràctica del Marc europeu per a la formació d'aprenentes de qualitat i eficaç (2021)

 

+Info