Notícies:Red ADL Valencia

Diputació i CEEI València posen en marxa l'edició 2023 d'Emprendeaventura i Mentoring Rural

24 feb 2023
Oberta ja la inscripció gratuïta als 2 programes de suport l'empreniment rural finançats per la delegació de Desenvolupament Rural i Despoblament

emprendeaventuraLa Diputació de València, a través de la seua delegació de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació posa en marxa, amb la col·laboració del Centre Europeu d'Empreses Innovadores (CEEI València) l'edició 2023 de dos programes en línia i gratuïts per a el foment i potenciació de l'emprenedoria rural a la província de València.

El programa Emprendeaventura Rural té com a objectiu identificar i promoure idees de negoci de persones emprenedores i empreses de recent creació en entorns rurals.

En una fase posterior, el programa de Mentoring Rural ofereix un servei continuat i individualitzat de suport a les persones emprenedores en entorns rurals.

Programa Emprendeaventura

Aquest programa d'entrenament comptarà amb tres edicions enguany. La primera convocatòria té obert el termini d'inscripció fins al 24 de febrer de 2023 a través del formulari publicat a https://ceeivalencia.emprenemjunts.es/?op=8&n=29127. Emprendeaventura ajuda a les persones emprenedores en el procés de posada en marxa del seu projecte i en la millora de les tècniques de gestió empresarial. Per a això s'han organitzat sessions de formació i tutories grupals de 4 hores a partir del 28 de febrer on els emprenedors disposaran d'una plataforma col·laborativa i eina per a compartir coneixements i inquietuds. 

El programa, després de les sessions en línia, conclou amb una sessió presencial de presentació de projectes que permet generar sinergies i networking entre les persones emprenedores i les entitats impulsores d'Emprendeaventura.

Aquesta iniciativa de la Diputació de València posada en marxa des de 2019 a través de CEEI València compta amb 11 edicions en les quals han participat 141 persones emprenedores i empreses de recent creació, permetent impulsar diversos projectes emprenedors en zones rurals de la província.

Programa Mentoring Rural

Junt a Emprendeaventura, centrat en la formació en fases més inicials dels projectes, el programa de Mentoring ofereix un servei d'acompanyament i mentorització a les persones emprenedores amb una idea de negoci, oferint-los eines i assessorament en les diferents àrees de gestió empresarial. La primera convocatòria 2023 estarà oberta fins al 31 de març de 2023 i les persones interessades poden inscriure's a través del formulari disponible a https://ceeivalencia.emprenemjunts.es/?op=8&n=29094

El programa compta amb una atenció individualitzada per a cobrir les necessitats concretes de cada projecte empresarial i una mentorització per a realitzar un seguiment dels projectes. S'aplicaran metodologies de mentorització innovadores com Design Thinking o Lean Startup, triant-se la que millor encaix amb el desenvolupament del negoci i les seues necessitats de creixement, completant el servei amb l'oferiment d'informació de les ajudes i subvencions a les quals poden optar.

Les persones emprenedores interessades disposaran d'un equip de mentors especialitzats en les diferents àrees de gestió empresarial amb els quals podran avançar en el desenvolupament del seu projecte i de la seua empresa. Mentor i emprenedor podran organitzar reunions de treball en línia amb l'objectiu d'avançar en el desenvolupament del projecte, resolent per a això les qüestions d'interés que es plantegen i enfocant l'estratègia de negoci en les diferents àrees de l'empresa. 

El programa de Mentoring Rural posat en marxa des de 2021 compta amb 2 edicions en les quals han participat 94 projectes i empreses.