Notícies:Red ADL Valencia

Curs: AGENDA 2030 I EMPRENEDORIA JUVENIL EN EL MEDI RURAL

27 sep 2022
Projecte formatiu amb l'objectiu d'impulsar l'emprenedoria juvenil en el medi rural

Duració: 30 Hores – 4 Setmanes

La formació en línia sobre emprenedoria rural impulsada per REDR comença el pròxim 10 d'octubre, serà totalment gratuïta i està dirigida a joves d'entre 18 i 35 anys procedents tant de l'entorn rural com de l'urbà.

Els alumnes i alumnes que concloguen la formació comptaran a més amb un certificat emés per Nacions Unides (United Nations Institute for Training and Research) de forma totalment gratuïta.

L'objectiu de REDR amb aquesta acció és impulsar l'emprenedoria.

Programa:

MÒDUL 1. JOVES I EMPRENEDORIA EN EL MEDI RURAL

1.1. Joves rurals com a motor de canvi S'analitzaran algunes de les oportunitats d'habitatge i ocupació que ofereix el medi rural a la joventut, així com els avantatges existents en termes de representativitat, participació i impuls de l'oci i la cultura.

1.2. En què consisteix l'emprenedoria? Després d'un breu repàs per la definició d'emprenedoria, s'analitzaran els passos que poden seguir-se en el moment en el qual es vulga posar en marxa una iniciativa. Descobreix com aterrar la teua idea i generar valor afegit en el teu territori de la mà de la sostenibilitat

1.3. Emprenedoria social Aquest punt farà visible l'ampli ventall d'oportunitats que ofereix l'emprenedoria social a través de l'economia social, solidària i col·laborativa, i s'analitzarà la seua estreta vinculació amb l'Agenda 2030.

MÒDUL 2. E M P R E N D I M I E N T O SOSTENIBLE I INNOVACIÓ

2.1. Emprenedoria i Agenda 2030 S'oferiran les claus per a posar en marxa un negoci d'acord amb els principis de l'Agenda 2030 i s'exposarà una proposta d'indicadors de seguiment i avaluació que podran ser tinguts en compte.

2.2. Innovació i emprenedoria sostenible En aquest punt s'albiraran diferents idees i possibles nínxols de mercat sobre els quals podran construir-se nous projectes que permetran generar un alt impacte positiu en el territori gràcies a la creació de riquesa, la posada en valor dels recursos endògens i el respecte a l'entorn.  

MÒDUL 3. passos a seguir per a emprendre

3.1. Definició de la idea de negoci Aquest apartat permetrà als joves trobar la seua idea, aterrar-la i donar-li forma d'acord amb la metodologia de *Design *Thinking.

3.2. Disseny i validació del model de negoci Comprendre quines són les possibles fonts d'ingressos, com definir el preu del producte o quins poden ser els meus possibles socis són alguns dels factors clau per a la consecució d'un bon pla de negoci que s'estudiaran en aquest punt.

MÒDUL 4. FINANÇAMENT DE L'Emprenedoria

4.1. Emprenedoria i metodologia *leader Es mostrarà en què consisteix l'ajuda *LEADER i els tipus de projectes que poden ser finançats, així com la intensitat de l'ajuda disponible o el funcionament de les convocatòries en les diferents comunitats autònomes.

4.2. Micromecenatge i emprenedoria sostenible Aquest apartat mostrarà com es pot posar en marxa una campanya de micromecenatge i oferirà una sèrie de consells i recomanacions perquè la nostra iniciativa aconseguisca un major impacte.

Inscripción

+Info