Notícies:Projecte Xarxa AODL

Conferència de Llançament del Programa Horitzó Europa a la Comunitat Valenciana

22 feb 2021
Conferència organitzada en el marc de la Estratègia de la Generalitat Valenciana de coordinació nacional i regional en I+D+i, que pretén incrementar i millorar la participació de tots els agents de la Comunitat Valenciana en el Programa Horitzó Europa.

Data: 3 i 4 de març

Lloc: format virtual

Es comptarà amb experts del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, i amb el Punt Nacional de Contacte d'Infraestructures d'Investigació en Horitzó Europa, els qui presentaran tots els detalls i novetats en els tres pilars del programa Horitzó Europa.

A més, després de cada jornada, tindrà lloc una sessió per a presentar idees o propostes per part de potencials coordinadors de projectes de la Comunitat Valenciana que vulguen buscar socis per a futures convocatòries. Per a assistir com a públic només cal registrar-se en la Conferència, però per a exposar una idea, a més d'estar inscrit, cal enviar la plantilla adjunta abans del 24 de febrer a seimed@redit.es.

A principis de maig de 2020, la Comissió Europea va donar a conéixer la seua nova proposta de pressupost per al període 2021-2027, amb una suma de quasi 100.000 milions d'euros destinats al nou Programa Marc d'Investigació i Innovació, que passarà a dir-se HORITZÓ EUROPA.

Aquest nou programa es basa en tres pilars fonamentals:

PILAR 1 - CIÈNCIA EXCEL·LENT: Foment de la col·laboració i intercanvi de coneixement entre investigadors. Finançament de projectes d'investigació a través del Consell Europeu d'Investigació (ERC) i Accions Marie Sklodowska-Curie (MSCA).

PILAR 2 - DESAFIAMENTS GLOBALS I COMPETITIVITAT INDUSTRIAL EUROPEA: Suport directe a investigacions en l'àmbit dels reptes socials i globals, com la lluita contra el càncer, la mobilitat sostenible i la reducció en l'ús i abocament de plàstic.

PILAR 3 - EUROPA INNOVADORA: El Consell Europeu d'Innovació (EIC), en la seua intenció de convertir Europa en un referent en matèria d'innovació, oferirà un aparador per a tecnologies d'avantguarda i empreses innovadores amb potencial de creixement.

PITCHING D'IDEES DE PROJECTES: després de les ponències, tindrà lloc una sessió per a presentar idees o propostes per part de potencials coordinadors de projectes de la Comunitat Valenciana que vulguen buscar socis per a futures convocatòries.

+Info e inscripció