Notícies:Red ADL Valencia

Ajudes als participants en projectes importants d'interés comú europeu (IPCEI)

21 Nov 2023
Participació en projectes importants d'interés comú europeu (IPCEI)

Objecte. Constitueix l'objecte d'esta convocatòria la concessió d'ajudes, en règim de concurrència no competitiva, per als següents subprogrames:

  • Subprograma de IPCEI-CIS: amb la finalitat de proporcionar un accés competitiu i just al núvol de pròxima generació i les capacitats de vora des de qualsevol lloc de la Unió Europea, així com fomentar la digitalització en les pimes, a més d'incrementar les capacitats de R+D+i de les empreses participants i sustentar un primer desplegament industrial de núvol federat a nivell de la Unió Europea
  • Subprograma de IPCEI-MICRO: amb la finalitat de reforçar la indústria microelectrònica europea, centrant-se en l'ecosistema de disseny, les capacitats de la cadena de subministrament i el primer desplegament industrial de les tecnologies de semiconductors avançats, inclosa l'ampliació cap a tecnologies de procés d'avantguarda per als xips dels processadors.

Amb la present convocatòria d'estos dos subprogrames, es contribueix parcialment a la consecució dels objectius continguts en les fites CID #241 i #242 de la C15.I5.

Beneficiaris Estes ajudes estan destinades als participants, que hagen sigut notificats, en projectes importants d'interés comú europeu (IPCEI) de serveis i infraestructures en el núvol (cloud) i de vora (edge) de pròxima generació, dins del Subprograma de IPCEI-CIS i als participants, que figuren en la Decisió de la Comissió Europea C(2023) 3817 final de 8 de juny el projecte del qual verse sobre disseny d'acceleradors, en IPCEI sobre processadors avançats i semiconductors, dins del Subprograma de IPCEI-MICRO.

Bases reguladores. Es recullen en l'Ordre per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió d'ajudes als participants en projectes importants d'interés comú europeu (IPCEI) i primera convocatòria, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Finançat per la Unió Europea - NextGenerationEU

Quantia. La quantia total màxima de les ajudes convocades és de 246.720.488,60 euros, provinents del Mecanisme de Recuperació i Resiliència, distribuïts de la següent manera:

  • Subprograma de IPCEI-CIS: 135.264.488,60 euros
  • Subprograma de IPCEI-MICRO 111.456.000,00 euros

Les sol·licituds Es realitzaran únicament mitjançant tramitació electrònica https://sedediatid.mineco.gob.es/es-es/procedimientoselectronicos/paginas/consulta_registro.aspx. 

Termini de presentació de sol·licituds. El termini de presentació de les sol·licituds començarà el dia 20 de novembre i finalitzarà el 22 de novembre de 2023 a les 13.00 hores.

+Info