Notícies:Projecte Xarxa AODL

Ajudes a la millora i la competitivitat dels recursos i destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana.

15 ene 2019
Oberta Convocatòria 2019 per sol·licitar ajudes per entitats locals, empreses, associacions, federacions i fundacions

 

Turisme Comunitat Valenciana, ha publicat al Diari oficial de la Generalitat les convocatòries per a l’any 2019, per sol·licitar les Ajudes dirigides a la millora i la competitivitat dels recursos i destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana. Les linees de finançament son les següents:

1. Programa 1: Inversió en adequació i millora dels recursos i serveis turístics.

Suport al finançament de projectes d'inversió que tinguen com a objecte la millora competitiva de les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana a través de la modernització i posada en valor dels seus recursos, la millora de les estructures de la xarxa Tourist Info, la senyalització turística, la millora de la gestió mediambiental dels recursos i serveis turístics, i la inversió en tecnologia.

A l'efecte de la resolució de 19 de desembre de 2018, s'entén per recurs turístic tot bé, valor, element o manifestació de la realitat física, geogràfica, natural, cultural, històrica, social o econòmica que siga susceptible de generar fluxos o corrents turístics.

Per tramitar l'ajuda consulteu aquest enllaç.

2. Programa 2: Competitivitat i desestacionalització de les destinacions turístiques:

Subprograma 2.1: Certificació de sistemes en recursos i serveis turístics

Suport a les actuacions que milloren la competitivitat de les destinacions i contribuïsquen a la desestacionalització de l'activitat turística, la qualitat i sostenibilitat dels recursos turístics, la prestació de serveis turístics, així com l'organització i difusió d'esdeveniments i festes d'interés turístic com a vehicle de promoció de les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana

-  Subprograma 2.3: Suport a la prestació de serveis turistics,  a través de les actuacions següents:

a) La prestació dels serveis propis dels informadors turístics.

b) La prestació dels serveis propis dels guies en visites als recursos. Han de ser guies oficials habilitats de la Comunitat Valenciana quan les visites incloguen museus, monuments o béns d'interés cultural.

c) Despeses derivades de la seguretat i vigilància en platges de litoral i d'interior: serveis de socorrisme i salvament, personal sanitari i d'atenció a dependents.

d) Despeses derivades de l'atenció i vigilància d'espais naturals i àrees recreatives.

e) En el cas de mancomunitats que disposen d'un pla de governança i dinamització turística ja finalitzat, es preveurà la prestació de serveis derivats de la dinamització dels productes turístics de l'àmbit territorial de la mancomunitat sol·licitant.

  • Qui pot sol·licitar-ho?

Ajuntaments i mancomunitats, organismes autònoms i ens públics dependents d'aquests.

El termini de presentació de sol·licituds començarà el dia 15 de gener de 2019 i finalitzarà el día 15 de febrer de 2019 a les 23.59.59 hores.

 

Per a més informació podeu consultar la convocatòria i par el seguiment de l'ajuda la nostra web divaladl.