Notícies:Red ADL Valencia

1a TROBADA NACIONAL DE CÀTEDRES I CENTRES D'ESTUDIS SOBRE DESPOBLACIÓ

27 may 2022
Tindrà lloc el 31 de maig i 1 de juny 2022

 

Esdeveniment organitzat per la Càtedra AVANT de la Generalitat Valenciana, que reunirà en la capital de la Plana a 17 universitats nacionals i internacionals i a més de 20 experts en la matèria.

La trobada té com a objectiu visibilitzar el treball que, des dels centres universitaris s'està realitzant, per a identificar els motius que es troben darrere de la despoblació i de les mesures i propostes adoptades enfront d'aquest problema. En aquest sentit s'abordaran diferents anàlisis demogràfiques i els seus efectes en la prestació de serveis així com qüestions relacionades amb el dinamisme econòmic i l'ocupació en àrees rurals despoblades.

A més dels investigadors i investigadores de les universitats valencianes que formen part de la Càtedra Avant, (Universitat Jaume I de Castelló, Universitat de València, Universitat d'Alacant, Universitat Politècnica de València i Universitat Miguel Hernández d'Elx) seran presents alguns dels principals experts a nivell acadèmic com Ignacio Molina de la Torre, de la Universitat de Valladolid, o Jaime Izquierdo Vallina, comissionat per al Repte Demogràfic del Principat d'Astúries.

Així mateix, participaran professionals del Centre d'Estudis Demogràfics de la Universitat Autònoma de Barcelona, de les Càtedres de Despoblació de les universitats de Salamanca, Ciudad Real, Extremadura, la Universitat d'Alcalá i de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, entre altres.

Durant la Trobada se celebrarà també 'II Workshop on Depopulation', de caràcter internacional, que estarà centrat en economia. En ell participaran reconeguts investigadors i investigadores com Raquel Franklin, de Newcastle University, Hans Westlund, de Jönköping University (Suècia), o Paulo Anciaes, de la University College of London.

L'assistència a la trobada és lliure i gratuïta

Descàrrega programa>>>

Data: 31 de maig i 1 de juny de 2022

Modalitat: presencial. També podrà seguir-se per streaming en els enllaços que estaran disponibles en la web de l'UJI.

Lloc: Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques Va salar d’actes de l’Escola de Doctorat (UJI)

enlightenedInscripcions ací>>>>>

Mes informació en: www.catedraavant.uji.es